Volledig scherm
Het station in Wageningen. © Google

Busstation Wageningen wordt vanaf volgende week groener

WAGENINGEN - Wageningen begint volgende week met de vergroening van het busstation. Vanaf maandag worden alle bushokjes bedekt met een groen dak en een zonnepaneel. 

De reclamezuilen van de bushokjes krijgen een LED verlichting. Verder wordt rondom de vier betonnen lichtmasten een groeibegeleiding aangebracht. In het najaar worden de klimplanten voor de betonnen lichtmasten en nog 4 bomen geplant.

Wethouder Dennis Gudden: ,,Het plan om het busstation te vergroenen komt voort uit het programma van de Binnenstad. Hierin wordt met allerlei partijen uit de stad samengewerkt om de binnenstad aantrekkelijk en vitaal te houden."

Ontwerp van de werkgroep Binnenstad

 De werkgroep Binnenstad heeft een ontwerp gemaakt. Gudden: ,,Ik vind het een heel mooi voorbeeld van hoe we als gemeente graag samen met de inwoners willen samenwerken.”

Omdat er op het busstation nu nog weinig groen is, is er op warme dagen weinig schaduw te vinden en is er sprake van hittestress.

Vaker groene daken

Er worden al vaker groene daken op nieuwe bushokjes geplaatst, maar het is nieuw in Nederland dat Wageningen dit, samen met een marktpartij, heeft gecombineerd met bestaande bushokjes.

Omdat de bushokjes nog zeker 10 jaar mee kunnen, is besloten deze te verduurzamen en niet te vervangen voor nieuwe, aldus de gemeente Wageningen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei