Buurman instelling Wageningen na steekincident: ‘Politie had geen wagens beschikbaar’

videoWAGENINGEN - Buren van de begeleid wonen-instelling aan de Morel in Wageningen, waar woensdagavond bij een steekpartij een dode en twee gewonden vielen, hebben drie keer 112 gebeld, maar kregen te horen dat er geen politiewagen beschikbaar was. Ze schrokken woensdagavond van geschreeuw en glasgerinkel. 25 minuten na het eerste contact arriveerde de politie.

Om 20.20 uur belde een buurvrouw die vlak naar de instelling woont – naam is bekend bij de redactie – 112 omdat ze rumoer hoorden. Toen ze om 20.30 glasgerinkel hoorde, belde ze nogmaals het noodnummer. Haar man kwam even later thuis en hoorde iemand roepen over bloed en een steekwapen, waarop ook hij nog eens 112 belde.

,,Ze zeiden me dat ze geen wagen beschikbaar hadden’’, zegt de buurtbewoner donderdagochtend. ,,Op mijn vraag of ik dan zelf maar een vuurwapen moest aanschaffen, reageerde de telefoniste dat ik dat niet zo kon stellen.’’ 

De politie doet onderzoek aan de Morel in Wageningen.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek aan de Morel in Wageningen. © Persbureau Heitink
Quote

Ze gilde: ‘ik ga je pakken, moordenaar’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei