Nieuwbouwplan Born-Oost in Wageningen, pal ten oosten van de Campus. In de zuidwestelijke punt langs de Mansholtlaan is studentenhuisvesting gepland, verder is er vooral ruimte voor kennisintensieve bedrijven
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwplan Born-Oost in Wageningen, pal ten oosten van de Campus. In de zuidwestelijke punt langs de Mansholtlaan is studentenhuisvesting gepland, verder is er vooral ruimte voor kennisintensieve bedrijven © DG/Eric Wijnacker

Buurt is kritisch op bouwplan Born-Oost in Wageningen

WAGENINGEN - Er moeten over een paar jaar 2.000 kenniswerkers kunnen werken op het nieuwe businesspark Born-Oost. Omwonenden zijn niet blij.

5 reacties

 • Hennie Brouwer

  3 jaar geleden
  Mart: En aan- enverwante bedrijven in relatie met de WUR. Plempen alles vol met kantoren, winkels lees vreettenten maar vooral studentenwoningen. Moet kunnen anno 2019. Maar soms is de rek eruit. Wanneer is de Wageningse bevolking aan de beurt?
 • Rvd

  3 jaar geleden
  Laat Wageningen eerst de infrastructuur aanpakken. Ik ben op zich geen tegenstander van dit project maar men blijft maar aan het bouwen terwijl Wageningen verder dichtslibt. 
 • DenBelg

  3 jaar geleden
  Stichting Wageningen Research (ex-DLO) is een private ontwikkelaar en heeft wettelijk niets met de Universiteit te maken. Zoals iedere privé-persoon heeft ze zich aan de wet en he5 bestemmingsplan te houden: alleen voor agrarisch onderwijs- en onderzoeksinstellingen, geen bedrijventerrein, bouwen alleen binnen ouwe IMAG-bouwvak. De rest is ecologische corridor, open terrein zonder hekken, met eventueel de oude veldweg die er 100 jaar lag. Aansluiting op wegenis is ten laste van de ontwikkelaar. Wageningse Raad, wijzig het bestemmingsplan niet. Hou het Buitengebied open en groen!
 • Paul Ven

  3 jaar geleden
  En die Mac Donalds dan?  Komt die er niet meer, wordt dat een natufood-shop of zo? Die kunnen toch wel naast elkaar, een voor de studenten en een voor de mopperende Wageningers.
 • Mart

  3 jaar geleden
  Studenten hebben in Wageningen een status van alles moet en kan voor deze doelgroep

De Vallei