Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Buurt vreest een ‘Zuidas’ tegen de Wageningse Eng bij uitbreiding universiteit

WAGENINGEN - Wageningen is booming. Bedrijven willen dichtbij de kennis zitten. De universiteit heeft daarom een plan om uit te breiden aan de oostkant van de Mansholtlaan. Maar de buurt vreest nu een kantorenpark als de Amsterdamse zuidas aan de Wageningse Eng met veel hoogbouw. 

Is die vrees terecht? 
Nee, zeggen ze bij de universiteit. De Born-Oost krijgt dezelfde ruime opzet als de campus. ,,Misschien nog wel ruimer’’, zegt woordvoerder Simon Vink. In de gebouwen komen kennisintensieve bedrijven. Vergelijkbaar met Unilever en Friesland Campina. Het gaat vooral om de onderzoeksafdelingen. Maar de gebouwen worden wel hoog, net als op de campus. Langs de Mansholtlaan maximaal 27,5 meter. Dichterbij de woningen aan De Houtwal zijn de gebouwen lager. Volgens Vink komt de dichtstbijzijnde gebouwen 80 meter van de gevels van de woningen vandaan. ,,Dat is bijna een voetbalveld.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei