Buurtbewoners komen bijeen na steekincident Wageningen: ‘Wat als ze over 2 dagen terug zijn?’

WAGENINGEN - Rustig en respectvol, zo omschreef burgemeester Geert van Rumund van Wageningen de speciale bijeenkomst naar aanleiding van het steekincident in zorginstelling Morel in Wageningen. Eén persoon kwam hierbij om het leven. Bewoners kwamen bijeen om vragen te stellen aan de burgemeester en de RIBW.

6 reacties

 • ACE

  2 jaar geleden
  Er loopt jeugd rond met steekwapens. Had ik 60 jaar geleden ook. Maar insteken op mensen was er niet bij. De normen en waarden, de kwaliteit van zorg en vooral de rechtspraak zijn afgegleden naar het niveau van een bananenrepubliek..
 • Mick

  2 jaar geleden
  Onzin ik ben heel goed op de hoogte hoe het personeel opgeleid is en ondersteund wordt. De eis is ook sinds een aantal jaren dat dit HBOers moeten zijn.Als je weet wat er achter de schermen allemaal gebeurt om dit in goede banen te houden.Echter gemeenten leggen de lat hoger en hoger en draaien ondertussen de duimschroeven aan door middel van bezuinigingen.Daar ligt de grootste fout. En uiteindelijk blijven het nog steeds mensen die zoon ,vader, moeder of familielid zijn van.Ik kom regelmatig in dit soort huizen. En er gebeurt veel goeds, alleen de slechte dingen worden herinnerd.
 • Mick

  2 jaar geleden
  Nee hoor ik ken deze instelling zeer goed. Als cliënt maar ook op een andere proffesionelere manier.In mijn bericht wil ik duidelijk aangeven dat dit soort excessen overal plaats kunnen vinden. Echter staat het stempeltje GGZ ervoor wordt er duidelijk verschil gemaakt. Terwijl iedereen kan doordraaien. En sommige hiervoor ook een normaal leven hadden zoals we dat normaal kunnen noemen.
 • Titus

  2 jaar geleden
  In het verleden zaten deze mensen wél in instellingen buiten woonkernen, niet met hekken , maar wel centraal op een plek met goed gekwalificeerde en opgeleide psychiatrische medewerkers.. Nu sturen ze mensen naar de cliënten die er niet meer op een duidelijke of goede manier mee mogen omgaan> ( protocollen )!!    Ze moeten wel omdat de inzichten veranderd zijn, en niet ten goede!  Mensen met zware problemen wonen nu middenin woonwijken, soms zelfstandig, en nu blijkt al jaren dat ze de prikkels van het "gewone" bestaan niet aankunnen! Slachtoffers aan beide zijden! Erg!
 • Steve

  2 jaar geleden
  Het is altijd makkelijk oordelen als je zelf geen instelling naast de deur hebt. Toch? En een moord bij de buren is wat anders dan een instelling met 20 mensen met psychische problemen. Slechte vergelijking.

De Vallei