Volledig scherm
Café Onder de Linden. © Arnold Winkel/DG

Café naast woonwijk Wageningen moet terras eerder sluiten

WAGENINGEN - Café Onder de Linden aan de Haagsteeg in Wageningen moet zijn terras voortaan om 21.00 uur sluiten. Als het etablissement geluidwerende maatregelen neemt, zou het terras tot 23.00 uur open mogen zijn. Dat heeft burgemeester Geert van Rumund besloten.


Het terras mag momenteel nog open zijn tot middernacht. Van Rumund voegt eraan toe dat er maximaal 88 bezoekers tegelijk het terras mogen bevolken.

Woonwijk
De maatregel is wordt ingevoerd omdat een aantal omwonenden van het café heeft geklaagd over geluidsoverlast. Vooral het stemgeluid van de terrasgangers zorgde voor veel overlast. Het café ligt aan de rand van een woonwijk en de afstand tussen het terras en de dichtstbijzijnde huizen is zo'n 15 meter.

Feesten
Daarnaast moet de eigenaar ervoor zorgen dat het geluid dat uit Onder de Linden komt, onder de 76 decibel blijft. Gaan ze hier toch overheen dan staat daar een dwangsom op van 2.000 euro per overtreding. Dankzij deze maatregel zijn grote feesten met livemuziek al geschrapt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei