Wageningen moet meer plantaardig gaan eten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wageningen moet meer plantaardig gaan eten. © Shutterstock / alicja neumiler

Cafeteria niet verbieden, maar btw op ongezond voedsel mag van Wageningen omhoog

WAGENINGEN - Inwoners van Wageningen moeten meer plantaardig en duurzamer gaan eten. Dat is ook gezonder, meent de gemeente Wageningen. De afgelopen jaren is hier al veel aandacht aan besteed, volgens wethouder Voedsel Leo Bosland. ,,Maar het kan en moet nog beter.”

15 reacties

 • John Bluhmen

  1 maand geleden
  Als er ergens rotzooi voor eten wordt ontwikkeld, dan is dat op de WUR. Allerlei vervangende voedsel en smaakstoffen, emulgatoren genoemd, komen uit het lab met het gezond predikaat. Ondertussen stikt het van de suikers...
 • Tokkie

  1 maand geleden
  McSnack voor 21% btw ipv 9% op sommige produkten. Ik vind het prima. Maar weiger de Mc dan niet. Want dat is raar. Keuze is ok. Voorlichting is ok. Verbieden en niet verbieden is niet ok. Nog ff los van dat de gemiddelde McSnack maaltijd gezonder is dan de gemiddelde aanbieding in de supermarkt.
 • Paul David

  1 maand geleden
  De terreur van Groen(s)Links begint steeds gevaarlijker trekken te vertonen, hoe eerder we van hen verlost zijn hoe beter.
 • Andre van Koolwijk

  1 maand geleden
  We maken altijd zelf nog wel uit wat we eten. Al vreet ik 10 frikadellen achterelkaar op dan gaat je dat geen zak aan. Mensen denk na straks weer bij de stembus laat je niet weer inpakken door die mooie praatjes.
 • Jan Meurs

  1 maand geleden
  Waar bemoeit zo'n wethouder en gemeente zich mee. Laten ze hun normale werk doen, b.v dat de groen voorziening weer op pijl komt, dat de bestrating weer op orde is, dat je veilig door de winkel straat kunt lopen enz. Wat we eten maken we zelf wel uit, maar ik zal het met de gemeenteraad verkiezing onthouden.

De Vallei