Volledig scherm
De Scheidingslaan, een zijweg van de Geertjesweg, waar de jongen mee naar toegenomen werd. © Google Streetview

Camerabeelden van man die jongen meelokte naar bos en lastigviel

UPDATEWAGENINGEN - De politie heeft camerabeelden vrijgegeven van de man die ervan wordt verdacht dat hij een jonge jongen heeft meegelokt en lastiggevallen. Ook is een signalement gegeven van de man die de jongen maandagmiddag 12 november meenam.

Twee jongens werden op 12 november rond 13.30 uur door de man aangesproken op de hoek van de Floralaan en de Van Uvenweg. De man beloofde de jongens een computerspel en nam één van de twee mee. De jongen fietste achter de man aan via de Van Uvenweg, de Akeleistraat, Vergersweg en de Geertjesweg richting De Zoom. In het bos aan de Scheidingslaan werd de jongen door de man lastiggevallen. Hij wist daarna te ontkomen.

Verkeerde route

Woensdag besteedde het opsporingsprogramma Bureau GLD aandacht aan de vermeende zedenzaak. Daarin waren beelden te zien, gemaakt door de camera’s van winkels, waarop de man en de jongen te zien zijn. De beelden zijn gemaakt vanuit de fietsenzaak op de hoek van de Churchillweg en de Geertjesweg en door een camera van de Spar aan de Geertjesweg. In de uitzending werd een verkeerde route getoond, ten onrechte werd verondersteld dat de twee via de Dolderstraat waren gefietst.

Muts

De man droeg een muts, een groene jas en een donkere broek met een lichtgekleurde brede streep. Hij reed op een fiets met een kinderzitje. Opvallend is dat de jongen een stuk achter de man fietst. Naar aanleiding van de uitzending zijn ten minste twee tips binnengekomen.

Nadat het voorval was gemeld, zette de politie een groot onderzoek op. De verdachte nog niet gevonden. Burgemeester Geert van Rumund sprak van een ernstige zaak. ,,Ik vertrouw erop dat de politie de zaak grondig aanpakt. Ik kan verder ook niet veel zeggen omdat het onderzoek nog loopt en ik dit niet in de weg wil zitten.’’kan verder ook niet veel zeggen omdat het onderzoek nog loopt en ik dit niet in de weg wil zitten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘2019? Mijn scriptie maken. Ik wil door, maar niet om weg te zijn uit Wageningen hoor’
    VALLEIVOLK

    ‘2019? Mijn scriptie maken. Ik wil door, maar niet om weg te zijn uit Wageningen hoor’

    Studenten moeten tegenwoordig ondernemend zijn. Simone Penris heeft haar masterstudie Food Technology op de Wageningen Campus een paar maanden op een lager pitje gezet om zich in te zetten voor studentenbeweging Enactus: ,,We propageren met Enactus hier in Wageningen sociaal ondernemerschap voor studenten. Wageningse studenten zijn daar voor in.’’ Haar collega-student Els van Uffelen vindt dat ook belangrijk: ,,Maar voor mij staat 2019 toch in het teken van het maken van een thesis, of scriptie zoals ze dat in Nederland noemen. Ik wil door. Niet om snel weg te zijn uit Wageningen hoor, ik vind dit een fijne stad.’’ , ,Rustig en tegelijkertijd heel gezellig‘’, zegt Simone: ,,In 2019 ga ik weer verder met mijn studie.’’

De Vallei