Volledig scherm
Da Capitulatie Vrijheidstocht begon en eindigde zaterdag bij het sportcomplex van KV Wageningen. Deze nieuwe locatie verleidde veel wandelaars om te blijven hangen op het aantrekkelijke buitenterras. © DG/Eric Wijnacker

Capitulatie Vrijheidstocht Wageningen trekt veel wandelaars

WAGENINGEN - De organiserende Stichting Recreatie Veluwe & Vallei is heel blij met de ruim 950 deelnemers die zaterdag hebben meegedaan aan de vernieuwde Capitulatie Vrijheidstocht in Wageningen, zegt de Bennekomse organisator Wim Jacobs.

 Het waren 250 wandelaars meer dan in voorgaande jaren. De nieuwe start- en finishlocatie bij de sporthal van KV Wageningen en de route over het Bergpad vielen zeer in de smaak bij de deelnemers die konden profiteren van prima wandelweer. 

Wandelpaspoort

Zaterdag werd ook een nieuw wandelpaspoort gepresenteerd voor een viertal wandeltochten van de SRVV die allemaal een link hebben met de Tweede Wereldoorlog: de Capitulatie Vrijheidstocht in Wageningen, de Grebbevalleitocht in Rhenen en Renswoude, de Paraglidertocht en de Pegasustocht vanuit Ede. Wie de komende twee jaar aan 4 tochten meedoet krijgt een speciale herinnering. SRVV wil zo het historisch besef over de Tweede Wereldoorlog in deze regio vergroten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei