Camping en recreatiepark De Wielerbaan in Wageningen vanuit de lucht. Links van het midden is de oude wielerbaan te zien, waar het zwembad overheen is gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Camping en recreatiepark De Wielerbaan in Wageningen vanuit de lucht. Links van het midden is de oude wielerbaan te zien, waar het zwembad overheen is gebouwd. © Herman Stöver

Chaletparkje voor Oekraïeners doet stof opwaaien in Wageningen, maar niet vanwege de Oekraïners

De komst van een tijdelijk chaletparkje voor vluchtelingen uit Oekraïne doet ook in het altijd gastvrije Wageningen stof opwaaien. Niet vanwege de opvang van vluchtelingen. Maar omdat het er even op leek dat seizoenplaatshouders het veld zouden moeten ruimen.

6 reacties

 • EW de Klerk

  1 maand geleden
  Vervolg: tegelijkertijd zal uiteraard ook de woningnood beter aangepakt moeten worden. En 'scheef - huurders' aanpakken. Beschikbaar stellen voor mensen die echt een sociale huurwoning nodig hebben. Leegstaande (kantoor) panden aanpassen voor woonunits. Laat bijvoorbeeld een projectontwikkelaar of een (aankomend) architect eens gaan uitpluizen wat mogelijk is.
 • EW de Klerk

  1 maand geleden
  De gunfactor en het empathisch vermogen is weer erg laag. Jammer genoeg valt dit steeds weer op. Deze vluchtelingen hebben het enorm zwaar. Familie en vrienden verloren en achter gelaten. Het is een enorme stap die zij gemaakt hebben om hun land te ontvluchten. Wageningen is mooi, heeft prachtige bossen. Ik hoop van harte dat op een mooie rustige lokatie mogen verblijven hen die broodnodige rust geeft.
 • Wilmi Keijmani

  1 maand geleden
  Hoezo met twee maten meten?!?
 • Tessa Hooftman

  1 maand geleden
  Het is zo dubbel, alles. Ik begrijp goed dat er mensen een huis nodig hebben. maar wat een elende dat we wel alles voor de vluchtelingen doen maar onze eigen mensen veelste vaak vergeten. Graag maak ik je duidelijk dat de Oekraïeners er niets aan kunnen doen dat hun land in oorlog ligt. Maar dit slaat ook wel weer kant op wal. Laten we hopen dat onse klein en kinderen ook een woning mogen krijgen! Die blijven nu tot hun 40ste bij pa en ma wat ook niet gezond is. Fijne week !
 • Wilbert Boekholt

  1 maand geleden
  Goed zo Mevr. Rutte , maar bent u ook familie van Mark Rutte?