Volledig scherm
Er hangt een bericht op de deur van Quetzal in Wageningen; de chocoladebar gaat niet meer open © DG/Eric Wijnacker

Chocoladezaak maakt plaats voor De Proeverij in Wageningen

WAGENINGEN - Chocoladebar Quetzal heeft haar deuren alweer gesloten in Wageningen.  In in het pand aan de Hoogstraat 97 vestigt zich binnenkort een nieuwe zaak: De Proeverij.

Quetzal, dat ook vestigingen heeft in onder meer Arnhem en Nijmegen, opende begin dit jaar en dat zorgde aanvankelijk voor heel veel enthousiasme. Met name op sociale media lieten vooral veel vrouwen weten uit te kijken naar dit walhalla voor chocoladeliefhebbers, zoals het wel genoemd werd. Maar toen de deuren eenmaal geopend werden bleek de zaak minder goed te lopen dan aanvankelijk werd gedacht.

Dat heeft dus al als consequentie dat Quetzal vorige week al haar deuren heeft gesloten. Maar dat leidt niet tot langdurige leegstand, want over een week of drie wil De Proeverij er al haar deuren openen. De Proeverij presenteert zichzelf als een zaak voor ontbijten en lunchen en wil ook flex-werkplekken gaan bieden voor iedereen die graag vanuit de Wageningse binnenstad wil gaan werken. Ook wil De Proeverij zich specialiseren in de verkoop van vlaaien, muffins en soortgelijke producten. De initiatiefnemers willen dagbesteding bieden aan mensen met een arbeidsbeperking en ruimte geven aan kunstexposities.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei