Gebouw van de universiteit van Wageningen.
Volledig scherm
Gebouw van de universiteit van Wageningen. © anp

Corona-paniek in de LaptopShop van Wageningen Universiteit: waarschuwingsbordje valt verkeerd

WAGENINGEN - Hoewel er nog geen besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld in Nederland, nam de LaptopShop in het Forumgebouw van Wageningen Universiteit woensdagochtend al verregaande voorzorgsmaatregelen. 

Op een bordje werd gemeld dat in verband met de uitbraak van het coronavirus geen eigendommen van de klanten meer werden aangeraakt. Een fotograaf die hier een foto van wilde maken is het gebouw uitgezet.

Bordje weg

Simon Vink, woordvoerder van de raad van bestuur van de universiteit, zegt dat de LaptopShop van de universiteit op eigen initiatief heeft gehandeld. ,,Dit slaat nergens op en het bordje wordt weggehaald’’, aldus Vink. Hij biedt ook excuses aan voor het wegsturen van de fotograaf.

Quote

Dit slaat nergens op en het bordje wordt weggehaald.

Simon Vink

Vink benadrukt dat Wageningen Universiteit & Research de richtlijnen volgt van RIVM, GGD en het ministerie van Buitenlandse Zaken. ,,Dat betekent voor een goede persoonlijke hygiëne zorgen, maar er is nergens een richtlijn verschenen over het niet aanraken van spullen. Daar gaan wij dus niet in mee.’’  

De Vallei