Door corona 'explodeerde' de omzet van Boerschappen, het bedrijf van Stijn Markusse in Breda dat voedselboxen met lokale en duurzame producten van de boer direct aan de klant levert.
Volledig scherm
PREMIUM
Door corona 'explodeerde' de omzet van Boerschappen, het bedrijf van Stijn Markusse in Breda dat voedselboxen met lokale en duurzame producten van de boer direct aan de klant levert. © Ron Magielse/Pix4Profs

Coronavirus schudt ons wakker: ‘We moeten veel gezonder gaan leven en eten’

Voeding en bewegen blijken in hoge mate te bepalen hoe we een covid-besmetting doorstaan. Dat is niet nieuw: ook vóór de pandemie lagen de IC’s vol patiënten met leefstijlaandoeningen. ,,Waarom”, vraagt professor Emely de Vet van Wageningen Universiteit zich bijna geërgerd af. ,,Waarom is corona zo’n groot probleem geworden?”

4 reacties

 • Ruud Zwaan

  2 jaar geleden
  Er wordt altijd gezegd dat fastfood goedkoop is en gezond duur. Dat is onzin. Door Corona ben ik in de bijstand terecht gekomen. Ik heb dus echt moeten snijden in uitgaven. Geen kant en klaar of buiten de deur bestellen meer voor mij. Er is veel vers te koop voor weinig geld. Niet de dure voorgesneden zooi of zakjes sla, maar prei, bieten, kool en groenten van het seizoen kosten echt bijna niks. Gezond eten is niet duur en ik sta ook geen uren in de keuken. Het draait allemaal om gemak(zucht).
 • Hans van Heusden

  2 jaar geleden
  We hebben het hier toch over het kabinet dat sporten, binnen en buiten, verbiedt?
 • Marijke Wissink

  2 jaar geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Gezond leven in combinatie met een opleiding? Volgens mij heeft gezond leven meer met een gezond verstand te maken, het dan óók te gebruiken. Ook is mijn ervaring dat je een gezonde leefstiijl van huis uit meekrijgt. En duur?? als ik zie dat mensen met veel frisdrank, chips, stapels pizza's, kratten bier, enz. de suppermarkt verlaten, dan denk ik dat moet iedereen zelf weten. Maar men kan met minder uitgave veel gezondere dingen kopen.
 • A.J. Veraart

  2 jaar geleden
  Toch bijzonder dat weer gemeld wordt dat de Nederlandse huisvrouw nog maar een uur of vijf in de keuken staat. In de jaren vijftig nog 21 uur. Volgens mij staan mannen al jaren lang ook in keukens, het is 2021 hoor. A.J Veraart