Door corona 'explodeerde' de omzet van Boerschappen, het bedrijf van Stijn Markusse in Breda dat voedselboxen met lokale en duurzame producten van de boer direct aan de klant levert.
Volledig scherm
PREMIUM
Door corona 'explodeerde' de omzet van Boerschappen, het bedrijf van Stijn Markusse in Breda dat voedselboxen met lokale en duurzame producten van de boer direct aan de klant levert. © Ron Magielse/Pix4Profs

Coronavirus schudt ons wakker: ‘We moeten veel gezonder gaan leven en eten’

Voeding en bewegen blijken in hoge mate te bepalen hoe we een covid-besmetting doorstaan. Dat is niet nieuw: ook vóór de pandemie lagen de IC’s vol patiënten met leefstijlaandoeningen. ,,Waarom”, vraagt professor Emely de Vet van Wageningen Universiteit zich bijna geërgerd af. ,,Waarom is corona zo’n groot probleem geworden?”

6 reacties

 • Ruud Zwaan

  8 maanden geleden
  Er wordt altijd gezegd dat fastfood goedkoop is en gezond duur. Dat is onzin. Door Corona ben ik in de bijstand terecht gekomen. Ik heb dus echt moeten snijden in uitgaven. Geen kant en klaar of buiten de deur bestellen meer voor mij. Er is veel vers te koop voor weinig geld. Niet de dure voorgesneden zooi of zakjes sla, maar prei, bieten, kool en groenten van het seizoen kosten echt bijna niks. Gezond eten is niet duur en ik sta ook geen uren in de keuken. Het draait allemaal om gemak(zucht).
 • Hans van Heusden

  8 maanden geleden
  We hebben het hier toch over het kabinet dat sporten, binnen en buiten, verbiedt?
 • Willem de Gelre

  8 maanden geleden
  Voor anders leven hebben we een anders kabinet nodig dan een kartel dat verantwoordelijk is voor een giga puinhoop op werkelijk alle gebieden, al vergat het journaille dat voor de verkiezingen te analyseren. De veroorzakers moet je niet aan de oplossingen zetten, dus het klootjesvolk heeft weer eens verkeerd gekozen, wederom en helaas. De eurofielen leveren ons over aan een totalitaire EUSSR en een globalisering die niemand -op de politieke elite na- gewild heeft, dus dat zullen we ook weten.
 • Pieter Zeeuw

  8 maanden geleden
  Het klopt, we moeten veel gezonder gaan leven en dat betekent dat het huidige politieke maatschappelijke systeem volledig op de schop moet. Het is wel duidelijk geworden in deze Croma periode dat de samenleving een hele andere is dan het politieke systeem dat het bestuur zou moeten regelen.
 • Anoniem

  8 maanden geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Gezond leven in combinatie met een opleiding? Volgens mij heeft gezond leven meer met een gezond verstand te maken, het dan óók te gebruiken. Ook is mijn ervaring dat je een gezonde leefstiijl van huis uit meekrijgt. En duur?? als ik zie dat mensen met veel frisdrank, chips, stapels pizza's, kratten bier, enz. de suppermarkt verlaten, dan denk ik dat moet iedereen zelf weten. Maar men kan met minder uitgave veel gezondere dingen kopen.

De Vallei