Volledig scherm
Mocne Hofhuis (links) en David Viguurs willen een nieuwe skatebaan in park Noordwest © Herman Stöver

Crowdfundingsactie voor skatebaan in Wageningen: nog 65.000 euro nodig

WAGENINGEN - Mocne Hofhuis (9) en David Viguurs (10) zijn een crowdfundingsactie begonnen om 65.000 euro op te halen die nodig is voor een nieuw skatepark in het park van Noordwest in Wageningen. Daar ligt nu al een skatebaan, maar die is volgens Mocne en David kapot en saai.

Een klein jaar geleden kwamen de jongens terug uit Ede waar ze waren wezen stunsteppen aan de Peppelensteeg. Ze fantaseerden er in de auto over hoe geweldig het zou zijn als in Wageningen ook zo'n baan zou zijn, omdat die in park Noordwest verouderd is.

Petitie

De twee begonnen - gesteund door hun ouders - een petitie. Ze haalden binnen drie weken 1100 handtekeningen op. De jongens bezochten een paar keer een gemeenteraadsvergadering en wisten  65.000 euro los te pulken bij de politiek. Maar dat is niet genoeg voor de skatebaan die zij voor ogen hebben, een die vergelijkbaar is met die in Ede. Daar is het dubbele voor nodig.

Stuntsteppers

De twee hebben een echte skatebaanbouwer in de arm genomen. Die ontwerpt een baan die geschikt is voor skateboarders, bmx’ers (crossfietsers),  inlineskaters en stuntsteppers. De jongens hebben een jaar de tijd om 65.000 euro bijeen te krijgen. De teller staat nu op 100 euro.

Voor informatie: www.skatebaan-wageningen.nl

De Vallei