Volledig scherm
PREMIUM
© Sven Menschel

De fiets is hét vervoermiddel naar de Campus in Wageningen

WAGENINGEN - De autofiles doen misschien anders vermoeden, maar de fiets is het ultieme vervoermiddel naar de Wageningen Campus. Zo fietst 72 procent van de studenten dagelijks naar de Campus, maar ook 55 procent van de medewerkers. Dat laatste cijfer is uitzonderlijk: landelijk gaat slechts 22 procent van de werknemers op de fiets naar het werk. Maar Wageningen wil nog groener. 

Wageningen UR krijgt in het bereikbaarheidsdebat nog wel eens het verwijt dat er weinig aan andere mobiliteit. Maar Wageningen UR heeft nu flinke ambities, blijkt uit de nieuwe Mobiliteitsvisie 2030. De uitstoot van koolstofdioxide als gevolg van mobiliteit moet jaarlijks tot 2030 met 2 procent afnemen. Om dat te bereiken wil Wageningen UR inzetten op wat genoemd wordt de 3 v’s: verminderen, veranderen en verduurzamen. Streven naar minder vervoerbewegingen is de belangrijkste stap: dat kan bijvoorbeeld door meer videoconferences in plaats van vluchten naar het buitenland, autodelen, carpoolen of dichter bij je werk komen wonen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei