Fietsers op de Grebbedijk bij Wageningen
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers op de Grebbedijk bij Wageningen © Herman Stöver

De Grebbedijk bij Wageningen krijgt een ‘getrapte kruin’

WAGENINGEN/RHENEN - Dezer dagen wordt besloten wat het voorkeursalternatief wordt voor de versterking van de cruciale Grebbedijk tussen Wageningen en de Grebbeberg bij Rhenen. Een getrapte kruin lijkt een zekerheidje, met ruimte voor wandelaars en fietsers aan de uiterwaardzijde.

2 reacties

  • Boompie

    3 jaar geleden
    Het lijkt mij dat de huidige beperking van autoverkeer tussen haven en veerstraat gehandhaafd moet worden. Een getrapte kruin tussen haven en Veerstraat geeft de mogelijkheid om voetgangers en fietsers te scheiden. Ik kijk uit op dit gedeelte van de dijk en op drukke mooie dagen zie je dat fietsers veelal om wandelaars moeten laveren met name groepen wielrenners.
  • Andrea

    3 jaar geleden
    Het stuk dijk op de foto is nu niet toegankelijk voor auto's. Gaat dit gedeelte van de dijk in de toekomst dus open voor autoverkeer? Auto's kunnen dan helemaal onderlangs van het industrieterrein naar het Lexkesveer rijden, in plaats van bovenlangs over de Genraal Foulkesweg te moeten. Het zal dan een stuk drukker worden met autoverkeer (en wellicht ook vrachtverkeer?) langs de uiterwaarden en langs de Veerweg.