De Ireneschool van 2.000 Wageningers verdwijnt

VIDEOWAGENINGEN _ Nog een paar maanden en dan begint de sloop van de in 1954 geopende protestants-christelijke Ireneschool in Wageningen. 

En dat betekent natuurlijk ook het einde van de voor de 2.000 oud-leerlingen iconische trap. De trap waar ooit alle schoolfoto's zijn gemaakt. Donderdagmiddag was het warme afscheid van het gebouw aan de Rooseveltweg, op het terrein worden door de Woningstichting 24 appartement en 12 huizen gebouwd.

Sociale huur

 ,,Allemaal sociale huur‘’, zegt directeur Annelies Barnard van De Woningstichting. Oud-leerlingen, van lang geleden tot de scholieren die er vorig jaar nog les hadden en nu in de nieuwe Bijenkorf iets verderop les krijgen, kwamen naar de oude Ireneschool voor het afscheid. Daar werd ook het herinneringsboek ‘Een school in de buurt’, geschreven door Judica Lookman, gepresenteerd.

Als afscheid had oud-leerling Haiko van Dijk, nu van dansschool Bransz, de choreografie van een dans gemaakt die door zijn leerlingen Marquisha Melchert en Noah van Beek, op de overbekende trap werd uitgevoerd.

Volledig scherm
Een oud-leerling van de Ireneschool neemt via dans afscheid van naam en gebouw aan de Rooseveltweg. © Herman Stöver
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei