Bert Witvoet van Staatsbosbeheer, Thomas Nusselein van K3 en zijn collega Koen Akkerman staan bij de diepe plas in Maneswaard, op de grens van Opheusden en Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Witvoet van Staatsbosbeheer, Thomas Nusselein van K3 en zijn collega Koen Akkerman staan bij de diepe plas in Maneswaard, op de grens van Opheusden en Wageningen. © Marcel Kuster, foto: Raphael Drent

De Maneswaard: hoe een bak water met steile oevers wordt omgetoverd tot natuur

OPHEUSDEN/WAGENINGEN - Flauwe oevers, een ondiepere plas, eilandjes, moeras en een talud voor vissers. Staatsbosbeheer wil de natuurwaarden in de Maneswaard bij Opheusden en Wageningen de komende acht tot tien jaar verbeteren. 

8 reacties

 • hvl

  7 maanden geleden
  waarom word ons dat plezier ook nog afgenomen
 • Geen

  8 maanden geleden
  Jij denkt verkeerd
 • David

  8 maanden geleden
  Kan het zijn dat de stadspartij dat aan zichzelf te danken heeft misschien?
 • Martin

  8 maanden geleden
  Is het niet onlogisch om, nu de zomers droger en droger worden, deze bak met water te gaan verontdiepen? Is toch een mooi waterreservoir?
 • Martin

  8 maanden geleden
  Het volk stemt, en vervolgens mag de grootste partij een voor hen meest gunstige idealen en standpunten een meerderheid vormen. Dat dat vaak niet conform de juiste afspiegeling van de verkiezing uitslag is hoef ik niemand uit te leggen. Daar hebben we met laatste gemeenteraad verkiezingen in Wageningen een prima staaltje politiek van gezien door de tweede grootste (stads) partij uit de coalitie te laten.
 1. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'

 2. Dochter van Julie stierf in haar armen in Turks ziekenhuis
  Play

  Dochter van Julie stierf in haar armen in Turks ziekenhuis

De Vallei