De strijd om de laatste vierkante meters grond: ‘We worstelen enorm met die vraag’

In Nederland kunnen we ons de komende jaren opmaken voor een fikse strijd: wie krijgt de laatste meters grond? Onze ambities zijn groot maar het aantal vrije kavels schaars. 

7 reacties

 • Reinder Jan Wagevoort

  20 minuten geleden
  Het is makkelijk om te zeggen dat Nederlandse agrarische sector te veel produceert en dus te veel denkt aan export. Dat maakt dit artikel ook duidelijk. Misschien moet de Nederlandse regering oude plannen als inpoldering van de Markerwaard en Waddenzee maar weer eens uit de kast halen om extra ruimte te creëren? Zijn zonnepanelen en windmolens wel de toekomst voor de energie voorziening van Nederland?
 • Ej gerritsen

  1 week geleden
  Gewoon simpel. 1 huis afbreken en een hoogbouw van minimaal 10 woningen terug. 900% winst. Dit is ook nog goedkoper bouwen.
 • roland peters

  1 week geleden
  Wanneer we beter met de beschikbare ruimte omgaan, is er ruimte genoeg. Geen zonnepanelen op landbouwgrond zolang er nog lege daken zijn. Geen ruimte en energie verslindende datacenters. Lelijke Industrieterreinen die half leeg zijn. Stop aub de “verdozing” van Nederland. Parkeren ondergronds. In de steden “de lucht ingaan”/hoogbouw. Zo zijn er nog vele mogelijkheden. Er moeten alleen betere keuzes gemaakt worden .
 • R. Meurs

  1 week geleden
  Nederland is geen Texas
 • JP Slot

  1 week geleden
  Het hoge woord is er uit; Nederland is vol.
 1. Bewonersverenigingen Wageningen dreigen met rechtsgang om bereikbaarheidsplannen: ‘Provincie niet transparant’
  PREMIUM
  1

  Bewoners­ver­e­ni­gin­gen Wageningen dreigen met rechtsgang om bereikbaar­heids­plan­nen: ‘Provincie niet transpa­rant’

  WAGENINGEN - De bewonersverenigingen van de Roghorst, Tarthorst, Diedenweg en ‘Groene rondweg biedt uitweg’ slepen de provincie mogelijk voor de rechter over een oplossing voor de bereikbaarheid van de stad. Ze vinden dat de provincie niet transparant is geweest over haar plannen. ,,Je kunt niet zomaar onderweg de spelregels veranderen’’, zegt Frank Hoeberichts van Bewonersvereniging Roghorst.
 1. Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe
  Play

  Eindelijk, de kappers open: Geert gaat in alle vroegte de deur uit voor een frisse coupe

 2. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

De Vallei