De strijd om de laatste vierkante meters grond: ‘We worstelen enorm met die vraag’

In Nederland kunnen we ons de komende jaren opmaken voor een fikse strijd: wie krijgt de laatste meters grond? Onze ambities zijn groot maar het aantal vrije kavels schaars. 

7 reacties

 • Reinder Jan Wagevoort

  1 maand geleden
  Het is makkelijk om te zeggen dat Nederlandse agrarische sector te veel produceert en dus te veel denkt aan export. Dat maakt dit artikel ook duidelijk. Misschien moet de Nederlandse regering oude plannen als inpoldering van de Markerwaard en Waddenzee maar weer eens uit de kast halen om extra ruimte te creëren? Zijn zonnepanelen en windmolens wel de toekomst voor de energie voorziening van Nederland?
 • Ej gerritsen

  2 maanden geleden
  Gewoon simpel. 1 huis afbreken en een hoogbouw van minimaal 10 woningen terug. 900% winst. Dit is ook nog goedkoper bouwen.
 • roland peters

  2 maanden geleden
  Wanneer we beter met de beschikbare ruimte omgaan, is er ruimte genoeg. Geen zonnepanelen op landbouwgrond zolang er nog lege daken zijn. Geen ruimte en energie verslindende datacenters. Lelijke Industrieterreinen die half leeg zijn. Stop aub de “verdozing” van Nederland. Parkeren ondergronds. In de steden “de lucht ingaan”/hoogbouw. Zo zijn er nog vele mogelijkheden. Er moeten alleen betere keuzes gemaakt worden .
 • R. Meurs

  2 maanden geleden
  Nederland is geen Texas
 • JP Slot

  2 maanden geleden
  Het hoge woord is er uit; Nederland is vol.
 1. Lukt het onze verslaggever Startschotgala-kaarten te scoren?
  Play

  Lukt het onze verslagge­ver Startschot­ga­la-kaar­ten te scoren?

 2. Politie schiet ongewapende 13-jarige dood in VS
  Play

  Politie schiet ongewapen­de 13-jarige dood in VS

De Vallei