Auteur Marelle Boersma in Wageningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Auteur Marelle Boersma in Wageningen. © Sven Menschel

De vrouw achter de thrillerserie ‘Ik vertrek’ weet waar ze over schrijft: ‘We werden meteen verliefd’

Schrijfster Marelle Boersma gooide voor de tweede keer het roer om en verhuisde van Portugal naar Frankrijk. In de tussentijd schreef ze ook nog een thriller die zich afspeelt in het Engelse Cornwall.

Eigenlijk zou Marelle Boersma nu in Nederland zijn, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. ,,Ik zou mijn boek presenteren en er stonden onder andere workshops en een schrijfweekend op het programma, maar alles is afgelast’’, vertelt ze aan de telefoon vanuit Frankrijk.

Dat betekent echter niet dat de schrijfster zich de komende tijd hoeft te vervelen. ,,Mijn vriend Jan en ik zijn na bijna vijf jaar Portugal naar Frankrijk verhuisd. Daar zitten we nu middenin een verbouwing van ons nieuwe huis. Niemand kan ons op dit moment helpen, dus we doen alles zelf.’’

‘We werden meteen verliefd’

In Portugal gaf  Boersma, die bijna dertig jaar in Wageningen woonde, schrijftrainingen aan groepen. ,,We zaten op een geweldig stuk land midden tussen de heuvels met fruitbomen, maar we waren afhankelijk van de bed & breakfast in de buurt.

In het huis dat we kochten in Frankrijk kunnen we zelf de cursisten onderbrengen. Zo hebben we alle vrijheid en zitten we ook wat dichter bij Nederland’’, legt ze uit.

Haar nieuwe stek bevindt zich in de Sud Charente. ,,Het ligt vlak tegen de Dordogne aan en is maar een uurtje van Bordeaux. Je hebt daar heuvels, wijngaarden, zonnebloemvelden en mooie dorpjes. We werden meteen verliefd en dan kun je er niks meer aan doen hè.’’

Quote

Zo’n trip is voor mij altijd een vakantie gecombi­neerd met een doel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei