Die oude skatebaan in Wageningen is zó saai: kijk eens naar Ede

VIDEOWAGENINGEN - Wat vinden Mocne Hofhuis (8) en David Viguurs (9) van de oude skatebaan in het park bij Noordwest in Wageningen? ,,Het is saai, saai, saai. Het skatepark de Peppel in Ede is veel leuker, met meer heuveltjes en halfpipes. Zoiets moeten we in Wageningen toch ook kunnen krijgen?’’

Mocne Hofhuis (links) en David Viguurs willen nieuwe skatebaan in park Noordwest.
Volledig scherm
Mocne Hofhuis (links) en David Viguurs willen nieuwe skatebaan in park Noordwest. © Herman Stöver

Vandaar dat het tweetal, dat heel vaak te vinden is op de Wageningse en Edese skatebaan, een actie is gestart. ,,We hebben al handtekeningen van 120 kinderen op papier, vooral van de Johan Frisoschool. En na de meivakantie gaan we ook op mijn eigen school De Nijenoord handtekeningen inzamelen’’, zegt Mocne. ,,En ik weet dat er ook handtekeningen ingezameld gaan worden op andere scholen zoals de Kardinaal Alfrink en de Jozefschool;‘’, zegt moeder Floor Hofhuis. 
,,En inmiddels ook dat middelbare scholieren mee willen doen. Zij maken ook gebruik van dat Wageningse skatebaantje.’’ Ook studenten uit de nabijgelegen studentenflats wagen zich er wel eens op. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei