De eerste dieren zijn gearriveerd op de Stadsboerderij.
Volledig scherm
De eerste dieren zijn gearriveerd op de Stadsboerderij. © Herman Stöver

Dieren wennen nog even voor het publiek komt

WAGENINGEN – De eerste dieren op de Stadsboerderij Wageningen aan het Spijk zijn gearriveerd. Ze zitten lekker in hun stal zodat ze nog even rustig kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. Aanstaande zaterdag opent de Stadsboerderij haar deuren voor het grote publiek.

 Waar de schapen het prima naar hun zin hebben, zijn de geiten nog een beetje ‘bokkig’. ,, Geiten vinden zo’n nieuwe omgeving lastiger. Ze komen uit een grote groep en zijn nu opeens met zijn tweeën”, zegt secretaris Cor Giesen van stichting Stadsboerderij Wageningen. Naast twee geiten en twee schapen, huizen er inmiddels tropische vogels, kippen en konijnen. ,,We houden rassen die met uitsterven bedreigd zijn, zoals het Veluws heideschaap. Je vindt hier niet de huis-tuin-en-keukenkippen”, zegt Giesen. 

 De Stadsboerderij is de opvolger van het minidierenpark dat 34 jaar aan de Duivendaal was gevestigd. De handen moeten nog even uit de mouwen om alles op tijd klaar te krijgen, maar het komt goed verzekerd Giesen. Zaterdag kan iedereen kennis komen maken met de nieuwe bewoners.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei