Dode bij steekincident Wageningen is bewoner

videoWAGENINGEN - Het dodelijke slachtoffer door het steekincident woensdagavond in een Wageningse zorginstelling is een bewoner. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd in het huis.

Op dit moment is er nog niemand aangehouden en ook nog niemand aangemerkt als verdachte, zo laat een woordvoerder van de politie weten. ,,We moeten eerst duidelijkheid krijgen wat er gebeurd is. We zijn nu nog bezig met onderzoek naar het lichaam en moeten de officiële identiteit nog vaststellen maar we gaan er van uit dat het een  bewoner is. In het huis wordt ook verder door de politie onderzoek gedaan”, zegt een politiewoordvoerder. 

Alle andere bewoners van het pand zijn tijdelijk elders opgevangen. 

Hulpdiensten bij de zorginstelling gisteravond.
Volledig scherm
Hulpdiensten bij de zorginstelling gisteravond. © ANP

Drie keer 112 gebeld

Volgens de eerste getuigenverklaringen woensdagavond kwam naar voren dat een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes zou hebben aangevallen. In de zorginstelling aan de Morel vielen woensdagavond een dode en twee gewonden

Buren van de begeleid wonen-instelling aan de Morel hebben drie keer 112 gebeld. Zij kregen te horen dat er geen politiewagen beschikbaar was. Zij schrokken van geschreeuw en glasgerinkel en belden daarom de politie.  In de buurt is geschokt gereageerd op het incident. 

De Vallei