Dode en twee gewonden bij steekincident in beschermde woonvorm in Wageningen

VIDEOWAGENINGEN - Bij een steekincident in een zorginstelling aan de Morel in Wageningen zijn deze woensdagavond een dode en twee gewonden gevallen. Volgens de eerste getuigenverklaringen zou een bewoner van het begeleid-wonen-project twee begeleiders met een mes hebben aangevallen. 

Het derde slachtoffer zou mogelijk een andere bewoner van het begeleid-wonenhuis zijn. De politie wil dat nog niet bevestigen.

Drie ambulances, politie en een traumaheli rukten meteen na de melding via 112 uit het adres in Wageningen. De technische recherche doet onderzoek. 

Inmiddels zijn de twee gewonden uit de woning en onderweg naar het ziekenhuis. Aanvankelijk leek het erop dat de persoon die de aanval zou hebben gepleegd door de politie in de boeien was geslagen en ingerekend. Een woordvoerster van het politieteam dat de zaak onderzoekt ontkent dat er aanhoudingen zijn verricht. 

Hulpverleners aan het Morel in Wageningen.
Volledig scherm
Hulpverleners aan het Morel in Wageningen. © 112nieuwswageningen

Onrustig

Meteen na het incident was het zeer onrustig bij het pand. Een vrouwelijke bewoonster die het te kwaad kreeg moest door agenten worden gekalmeerd. 

Het pand aan de Morel kent een bewogen geschiedenis. Het gebouw is al in 2005 gerealiseerd maar nooit in gebruik genomen totdat in het najaar van 2019 na vele protesten uit de buurt het begeleid wonenproject er onderdak vond. 

Hulpverleners aan het Morel in Wageningen.
Volledig scherm
Hulpverleners aan het Morel in Wageningen. © 112nieuwswageningen
De politie doet onderzoek aan de Morel in Wageningen.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek aan de Morel in Wageningen. © Persbureau Heitink

De Vallei