Hulpdiensten bij de zorginstelling aan het Morel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpdiensten bij de zorginstelling aan het Morel. © ANP

Dodelijk incident Wageningen: dit ging er mis tussen politie en GGZ

achtergrondWAGENINGEN - ,,Voor elke poep en scheet bellen ze soms de politie’’, beklaagt een 112-centralist zich over meldingen vanuit GGZ-instellingen. Medewerkers van de politiemeldkamer weten zich soms geen raad met de geestelijke gezondheidszorg. 

17 reacties

 • Gelderse Gravin

  2 jaar geleden
  Hier was sprake van een noodsituatie. De politie heeft het hier af laten weten. De GGZ , Pro Persona heeft - ook landelijk -  een zeer slechte reputatie en is eerder ernstig tekort geschoten. De dag dat de politie uit Ede  een ernstig zieke mevrouw naar Pro Persona te Ede bracht  zal ik nooit vergeten. De politie kreeg te horen dat zij was uitbehandeld en dus brachten zij de arme vrouw niet veel later naar haar huis. De volgende dag heeft deze arme schat op gruwelijke wijze een eind aan haar leven gemaakt. Ik blijf, zolang ik leef, dit verhaal vertellen. Daar heeft een ongehoord mens recht op.
 • Willem Overeem

  2 jaar geleden
  Nee. Zorginstellingen zijn private ondernemingen. Daar heeft de overheid niks mee te maken. 
 • Willem Overeem

  2 jaar geleden
  Correct. Deze jongeman zat blijkbaar bij de verkeerde instelling. Het is niet de taak van de politie om zoiets op te lossen.
 • Willem Overeem

  2 jaar geleden
  Daar is de politie ook niet voor. Zoals Ben al aangeeft; een zorginstelling levert een dienst, en die houdt onder andere in dat zij de veiligheid van haar medewerkers en clienten moet waarborgen. Als zij dat niet kunnen hebben ze of te weinig/slecht opgeleid personeel of een client zit bij de verkeerde zorginstelling. Incidenten komen voor, maar elke week de politie bellen is geen incident. Daarbij, er is te weinig politie mankracht om die taak op zich te nemen.
 • Bons

  2 jaar geleden
  Messen horen achter slot en grendel . Protocollen zijn er om na te leven . 

De Vallei