Volledig scherm
Alcoholvrije receptie in de gemeente Buren. © William Hoogteyling

Drank op stadhuis is niet altijd geregeld

VALLEI - In Renswoude werd vorige week alleen koffie en thee geschonken bij de nieuwjaarsreceptie, maar elders in de Vallei werd en wordt dezer dagen gewoon alcohol geschonken. Aan de andere kant van de Rijn werd de nieuwjaarsreceptie in de gemeente Buren alcoholisch drooggelegd. De gemeente bleek niet over de vereiste vergunningen te beschikken.

In Wageningen, waar de nieuwjaarsreceptie deze week met enige alcoholische dranken werd gevierd, moet nog het een en ander worden geregeld, meldt een woordvoerster: ,,We hebben nu geen ontheffing van de drank- en horecawet. En dat is voor interne bijeenkomsten ook niet aan de orde. Maar voor bijeenkomsten waar ook publiek bij komt, geldt dat wel. Dat wil de gemeente dan ook goed geregeld hebben. Daar hebben we eerder nog niet zo bij stil gestaan. We gaan dat nu zo spoedig mogelijk regelen.’’

Bedrijfsrestaurant

Het Edese raadhuis heeft geen horecavergunning omdat het een bedrijfsrestaurant is. Die categorie is niet vergunningplichtig omdat het voor eigen personeel bedoeld is, meldt een woordvoerder. ,,Op het moment dat er recepties of iets dergelijks zijn worden voor de catering externen ingehuurd, die wel de juiste vergunningen hebben.’’

In het Rhenense gemeentehuis is de drankvergunning helemaal in orde. Dus wordt er donderdagavond gewoon alcohol geschonken tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Huis der Gemeente. In Renswoude is de nieuwjaarsreceptie normaliter in sporthal De Hokhorst. De sporthal heeft een drankvergunning, dus dat levert doorgaans geen problemen op. Vanwege een brand was De Hokhorst dit jaar niet beschikbaar en was er dus als alternatief een bescheiden nieuwjaarsreceptie, met alleen koffie en thee, in het gemeentehuis.

De gemeente Veenendaal kon nog niet reageren op de vraag hoe het daar geregeld is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei