Vrijwilligers helpen mee bij de bussen in Wageningen die naar de Efteling gaan.
Volledig scherm
Vrijwilligers helpen mee bij de bussen in Wageningen die naar de Efteling gaan. © City of Cultures

Droomreis dankzij Iranfestival voor 150 Wageningers naar de Efteling

WAGENINGEN - Liefst honderdvijftig Wageningse kinderen en ouders zijn een gratis dagje uit geweest naar De Efteling. Met dank aan het allereerste City of Cultures-festival dat in juli plaatshad. De opbrengst van het festival was zo groot dat er in september nog een tweede reis georganiseerd kan worden.

Het gevarieerde culturele Iran Festival van de Stichting City of Cultures benoemde twee goede doelen voor de positieve opbrengst. Er wordt hulp geboden aan een gehandicaptenhuis in Iran en er zou een droomreis komen voor kinderen uit Wageningen die daar anders niet aan toe zouden komen. Tot grote tevredenheid van het Stichtingsbestuur zijn beide goede doelen gerealiseerd. De 'droomreis' was vrijdag en werd een geslaagd uitje voor 150 kinderen en hun ouders naar de Efteling. Ze werden uitgezwaaid door de Wageningse locoburgemeester Lara de Brito.

Sponsors

De 'droomreis werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Werkgroep Vakantiegeld Delen van Kerknet Wageningen, Rotary Wageningen Bergpoort, de Diaconie van de Protestantse Gemeente Wageningen, Stichting RK Jeugdbelang, Wageningse ondernemers zoals Bril29 en Albert Heijn en de gemeente Wageningen. Mede-organisator Masood Eslami: ..Zo werd het succesvolle uitje breed gedragen door de Wageningse gemeenschap. En mede daarom kunnen we voor september een tweede droomreis plannen.  Er is een wachtlijst van kinderen en ouders die zich hadden aangemeld. Binnenkort worden zij hierover geïnformeerd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei