Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Henk Blaauw van watersportvereniging VADA op de plek waar leden van zijn club zondag dachten te zien dat een roeiboot omsloeg. © Harold Schuil/DG

Duivels dilemma: omgeslagen roeiboot, boomstronk met vogels of toch schittering van de tv?

UPDATEWAGENINGEN - Dreef er een boomstam voorbij met vogels erop? Weerspiegelde er een tv in de ruit van de Wageningse watersportvereniging VADA? Al op het moment dat 112 werd gebeld, had voorzitter Henk Blaauw ernstige twijfels. Na de melding kwam zondagavond een grootschalige reddingsoperatie op gang. ,,Het was een duivels dilemma. Ik zag niks drijven, maar je kan het risico niet nemen. Als er wel vier mensen in het water liggen, ben je de rest van de je leven die lul die niks deed.” 

Zondagmiddag rond 17.00 was Blaauw even in de kantine van de jachthaven aan de Nederrijn. ,,Ik was even gaan kijken of de motor van mijn boot niet bevroor en liep even naar binnen voor een biertje. Ik zat met mijn rug naar het water, maar drie mensen die wel zicht op de rivier hadden, verstijfden plotseling. En nee, deze mensen waren absoluut niet dronken.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
    PREMIUM
    VIDEO

    ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

    WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wiegman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

De Vallei