Vrijwilligers verwijderen zaailingen van jonge boompjes op landgoed Johanna Hoeve om deze vervolgens ergens anders te herplanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers verwijderen zaailingen van jonge boompjes op landgoed Johanna Hoeve om deze vervolgens ergens anders te herplanten. © Herman Stöver

Een nieuw leven voor ongewenste jonge boompjes: ‘Zonde om weg te gooien’

Soms ontkiemt een boom op een pad of in een veld dat open moet blijven. Vaak wacht de zaailing dan de maaimachine of een ander einde aan zijn prille leven. Zonde, vindt Meerbomen.nu. Vrijwilligers van deze organisatie halen de plantjes weg en geeft ze een nieuw leven in een voedselbos of wildsingel.

2 reacties

  • Simon Vroom

    2 maanden geleden
    "...in een veld dat open moet blijven"...Hoezo? Dat heeft niets met natuur te maken. Laat vooral zien dat er in NL alleen wensnatuur is. Laat natuur gewoon natuur zijn.
  • janneke Jansen

    2 maanden geleden
    Misschien kunnen ze ook in het Rhenense bos neer gezet worden. Het is gewoon een kaalslag geworden. Particulieren eigeren mogen gewoon kappen wat ze willen. En massa is kassa. Waar eens mooie bossen waren, zijn nu complete kale plekken. Bomen van jaren oud gekapt. Voor terug soms mini boompjes als er al iets gepoot wordt. Waar de gewone burger een vergunning voor aan moet vragen....hier lees je nooit iets over in de krant.