Silvia Hellingman
Volledig scherm
PREMIUM
Silvia Hellingman © Wilbert Bijzitter

Een nieuwe dreiging: de dennenprocessierups

WAGENINGEN - De verandering van het klimaat heeft tot gevolg dat na de eikenprocessierups nu ook de dennenprocessierups Nederland binnen gaat trekken. Het grote verschil: hij zit op dennen en niet op eiken. ,,En hij heeft meer brandharen”, weet Silvia Hellingman. ,,Eén miljoen per rups, tegen 700.000 bij de eikenprocessierups.”

8 reacties

 • Lia Vogel

  2 jaar geleden
  glysofaat  is gif wat in ons drinkwater komt en met dat klote gespuit..  door dat de grond kapot gaat wordt er steeds meer troep gebruikt zogenaamd om te bemesten , Denk dat je teveel op je mobieltje aan het spelen bent robot gedachten krijg je dan en  het smelten van    in  zeer hoge concentratie  van hersens ........en ja  dan is alles pure leugen als je niks meer snapt........
 • Lezersmening

  2 jaar geleden
  Begin even met onkruid te trekken voordat je je tijd hier nog meer verdoet het het optypen van onzin. 
 • Lezersmening

  2 jaar geleden
  Tuurlijk, en jij wordt binnenkort adviseur van die twitter koning heb ik gehoord, oh nee das ook een fabeltje. Serieus, laat je eens goed voorlichten en je schrikt je een ongeluk.
 • Goedendag

  2 jaar geleden
  Het is een probleem die ons allemaal aangaat. Dus niet je eigen straatje schoonvegen. Daarom is samenwerken zo belangrijk.Maar doe eerst onderzoek wat de beste aanpak is en deel je wijsheid zodat 'de buren' ervan kunnen leren.
 • henk2017

  2 jaar geleden
  ??????????????????????????? wat een verstand

De Vallei