Wethouder Peter de Haan, voorzitter van Shout Kees van Asselt en burgemeester Floor Vermeulen (van links naar rechts) leggen de laatste hand aan de regenboogoversteekplaats aan de Stadsbrink.
Volledig scherm
Wethouder Peter de Haan, voorzitter van Shout Kees van Asselt en burgemeester Floor Vermeulen (van links naar rechts) leggen de laatste hand aan de regenboogoversteekplaats aan de Stadsbrink. © Herman Stöver

Een oversteekplaats in de kleuren van de regenboog in Wageningen is er voor iedereen

WAGENINGEN – Kees van Asselt is een blij man. De voorzitter van SHOUT, de LHBTQ+ belangen- en gezelligheidsvereniging in Wageningen heeft net, samen met burgemeester Floor Vermeulen en wethouder Peter de Haan, de laatste hand gelegd aan de regenboogoversteekplaats aan de Stadsbrink. ,,Ik vind de symboliek mooi. Het geeft aan dat het voor iedereen is, niet alleen voor homo’s maar ook voor hetero’s.”

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Geen geld voor tampons of maandverband? In Wageningen hangt nu een speciaal menstruatiekastje
  PREMIUM
  1

  Geen geld voor tampons of maandver­band? In Wageningen hangt nu een speciaal menstrua­tie­kast­je

  WAGENINGEN - Vrouwen en meisjes die niet genoeg geld hebben om menstruatieproducten als tampons en maandverband te kopen, kunnen sinds dinsdagavond terecht bij een menstruatiekastje. Het hangt aan de muur naast de Ontmoetingswinkel van het Leger des Heils aan de Kamerlingh Onnesstraat in Wageningen. Ze kunnen daar dag en nacht gratis de spullen pakken die ze nodig hebben.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

De Vallei