De poster die Wageningers op 5 mei voor hun raam kunnen hangen.
Volledig scherm
De poster die Wageningers op 5 mei voor hun raam kunnen hangen. © Eigen foto

Een poster voor het raam voor wie te laat is voor een Wageningse bevrijdingsvlag

WAGENINGEN - Voor wie niet tijdig een bevrijdingsvlag heeft kunnen kopen, heeft Robert Frijlink van de Gelderse IJzerwarenhandel in Wageningen een poster laten drukken om voor het raam te hangen. Die kunnen in zijn winkel en in de HEMA in Wageningen opgehaald worden.

Wie door Wageningen loopt, ziet op steeds meer plekken een rood met blauwe vlag hangen. Robert Frijlink bedacht een paar maanden geleden de bevrijdingsvlag. Precies 75 jaar geleden dicteerden de geallieerden tegenover de winkel van Frijlink in Hotel De Wereld de voorwaarden voor de capitulatie van de Duitse bezetter. Dat maakte Wageningen tot Stad der Bevrijding. Dit jaar zou de viering grootser dan ooit worden, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. 

Stil staan bij bevrijding

Frijlink leek het prachtig dat mensen door een vlag uit te hangen toch stil zouden staan bij de bevrijding. ,,Thuis vrijheid vieren in verbondenheid’’, zegt hij. De vlag was direct een succes. Ze zijn allemaal uitverkocht. ,,Veel mensen vragen er naar. Maar het lukt helaas niet meer om er voor 5 mei nog aan te komen. Door de coronacrisis heeft de vlag echt een vlucht genomen.’’ 

Frijlink biedt als alternatief een poster voor het raam. ,,Daarvan kan ik er bij Copyprint zo weer een paar van bij laten drukken’’, zegt hij. ,,Geen probleem.’’ Zaterdag kwamen al veel mensen bij hem en in de HEMA zo'n poster ophalen. 

De Vallei