Volledig scherm
Stadion de Wageningse Berg © Herman Stöver

Een straatnaam voor de Wageningse voetbalneven Van de Weerd

WAGENINGEN - Wagenings voetballer van de vorige eeuw, Charley van de Weerd, krijgt een eigen straatnaam in de wijk Nieuw Kortenoord. Alhoewel, hij moet hem wel delen met zijn neef Ton, ook een grootheid uit de Wageningse voetbalgeschiedenis. Er komt namelijk een Van de Weerdstraat. 

Voor hulpdiensten zou de kans op misverstanden te groot worden als er zowel een Charley - als een Ton van de Weerdstraat zou komen. Op een onderbordje komt te staan dat de straat een nagedachtenis is aan beide voetballers.

In de buurt krijgen nog drie spelers van het voormalige FC Wageningen een straatnaam: Evert van der Heijden (speelde nog acht wedstrijden in het Nederlands elftal), tweevoudig winnaar van de KNVB-beker Job Jansen en Frans Beijer. 

Kees van de Graaf, supporter in hart en nieren, is blij met de straatnamen. ,,Het voetbal op de Wageningse Berg speelde destijds in het sociale leven in Wageningen een belangrijke rol. Het heeft de stad Wageningen lange tijd in heel Nederland veel bekendheid bezorgd en deze vier voetballers hebben daar ook aan bijgedragen. Ik heb in een interview van jullie in 2001 wel eens beweerd dat het voetbal op de Wageningse Berg lange tijd promotioneel waardevoller is geweest voor de stad dan de universiteit."

De Vallei