Volledig scherm
PREMIUM
Een mini-college van Gemma van der Haar over vrouwen in oorlogstijd. © Herman Stöver

Een wetenschapper in je huiskamer

WAGENINGEN-  ‘Maak kennis met de buren’. Onder dat mom gaven wetenschappers van de Wageningen universiteit in achttien huiskamers een minicollege over hun vakgebied. Zondagmiddag vond de eerste editie plaats, om het honderdjarig bestaan van de universiteit te vieren.

Lèneke Pfeiffer is coördinator van de Wetenschapswinkel en mede-initiatiefnemer. Pfeiffer: ,,De afstand tussen de universiteit en inwoners van Wageningen is letterlijk gegroeid in de afgelopen jaren. Het onderwijs is, in tegenstelling tot vroeger, steeds meer geconcentreerd op de campus. De Wageningers kunnen trots zijn op de universiteit, maar we zijn als instituut niet altijd even zichtbaar. Met ‘Maak kennis met de buren’ willen we op een laagdrempelige en toegankelijke manier een brug slaan tussen onszelf als universiteit en de inwoners van Wageningen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei