Volledig scherm
Dick Verbeek van gemeente Wageningen plakt stickers op "fietswrakken", © Herman Stöver

Een wrak? Of toch een studentenfiets in Wageningen?

WAGENINGEN - Enkele tientallen fietsen in de Wageningse wijk de Nude zijn woensdagmiddag door Dick Verbeek van de gemeente Wageningen voorzien van een sticker.

,,Het zijn fietsen waarvan wij denken dat het fietswrakken zijn. Maar als we ons vergissen en iemand toch aan dat voertuig hecht dan kan hij of zij de fiets nog weghalen en de sticker verwijderen. Na 2 juli kijken we of de fietsen er nog staan’’, zegt Verbeek.

,,Zo ja, dan kan de eigenaar de fiets nog drie maanden afhalen bij de stadswerf. Anders worden ze vernietigd of geschonken aan goede doelen.’’

500 stickers

Quote

De stad zou er heel anders uitzien als we dit niet zouden doen

Dick Verbeek, gemeente Wageningen

Wageningen kent heel veel fietswrakken of zwerffietsen, een gevolg van het grote aantal fietsende studenten in de stad. Om rotzooi te voorkomen en voldoende fietsstallingen te behouden wordt in Wageningen regelmatig zo'n actie gehouden. ,,Tijdens zo'n ronde door de stad plakken we gemiddeld 400 tot 500 stickers. Zeker 300 tot 350 fietsen treffen we na drie weken nog steeds aan met stickers. Dus ja, dit heeft zeker zin. De stad zou er heel anders uitzien als we dit nooit zouden doen.’’

Deze week wordt er gestickerd in de Nude en bij de hoogbouw aan de Pomona, Asterstraat, Hollandseweg, Nobelweg en Rooseveltweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei