Volledig scherm
© DG

Eigenaar van in Wageningse haven gegooide wisselautomaat meldt zich

UPDATEWAGENINGEN - De eigenaar van de geldwisselautomaat die op woensdag 2 mei in de Wageningse haven werd gedumpt, heeft zich gemeld bij de politie. De wisselautomaat is volgens de politie in de omgeving gestolen.

Van wie de automaat is, kan de politie niet zeggen. Dat zou het onderzoek frustreren. De drie verdachten die werden aangehouden, twee Wageningers van 24 en 27 en een 36-jarige Renkumer, zijn weer vrijgelaten. Ze worden nog wel verdacht en moeten als het onderzoek is afgerond voor de rechter verschijnen.

Arrestatie

Woensdagmiddag 2 mei zagen surveillerende politieagenten dat vier mannen iets zwaars in de haven gooiden. Na een achtervolging – waarbij onder meer een fiets en een auto werden gevorderd – werden de drie mannen aangehouden. De vierde man ontkwam. Omdat niet zeker was wat er in het water was gegooid en omdat er een paar schoenen werden gevonden, tuigden de hulpdiensten een grootschalige zoektocht op. Daarbij werden twee helikopters naar Wageningen gedirigeerd: van de politie en de traumahelikopter. Ook kwam een duikteam uit Arnhem. Al snel bleek dat er van een drenkeling geen sprake was.

Facebook

De politie kon niet direct achterhalen waar de opengebroken geldwisselmachine vandaan kwam. Ook de leverancier kon dat niet zeggen. De eigenaar meldde zich nadat er een bericht op Facebook was gezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei