Emmeth is vrij zeldzaam, hij is geboren in Wageningen

VIDEOWAGENINGEN - Emmeth den Hartog is een geboren Wageninger, en die worden vrij zeldzaam. Maartje en Tjeerd den Hartog zijn de gelukkige ouders. De baby werd maandagavond net voor middernacht geboren in hun woning aan de Diedenweg in Wageningen. En daarmee is hun zoon een van de relatief weinigen die Wageningen als geboorteplaats in zijn paspoort krijgt. 

In 2018 zijn slechts 63 baby's in Wageningen geboren, gemiddeld dus ruim één per week. Dat is  niet veel voor een stad met 38.811 inwoners, zei burgemeester Geert van Rumund tijdens zijn nieuwjaarsrede: ,,Maar ja, daar gaan wij niet over.’’ 

Geboren Wageningers worden dus vrij zeldzaam, de meeste kinderen van Wageningse ouders komen ter wereld in het ziekenhuis in Ede. ,,We kozen heel nadrukkelijk voor een thuisbevalling. Dat hij nu ook een geboren Wageninger is een heel leuke bijkomstigheid. Het ging ons er om thuis te bevallen. Dat hebben we ruim twee jaar geleden ook gedaan bij de geboorte van onze dochter Phyllis. Zij is dus ook een geboren Wageningse‘’, zegt Maartje den Hartog. Alles is goed, ouders en zusje zijn heel blij en Emmeth kwam 3750 gram zwaar ter wereld.

Volledig scherm
Emmeth den Hartog, een 17 uur jonge Wageninger © Sven Menschel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei