Elektrische bussen met pech
Volledig scherm
PREMIUM
Elektrische bussen met pech © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

En dan valt je elektrische bus midden op de A50 opeens uit: buschauffeurs eisen garantie over de veiligheid van ‘hun’ bussen

Buschauffeurs in onder meer de Veluwe willen garanties over de elektrische bussen waarmee ze rijden, nu er een nieuw probleem met de voertuigen is opgedoken. Bussenbouwer BYD moet toezeggen alles op alles te zetten voor de veiligheid van passagiers en personeel. De fabrikant biedt opnieuw excuses aan.

13 reacties

 • Jos Ardts

  6 maanden geleden
  De geschiedenis herhaalt zich en is te vergelijken met de miskoop van de Fyra-treinen in 2012. Naïviteit kent geen grenzen.
 • Carel van ‘t Zand

  10 maanden geleden
  Made in China…. de verspillende wegwerpcultuur in optima forma. De economische groei van dat land bestaat bij het produceren van nutteloze prullaria. Het valt de politiek zwaar te verwijten dat voor ‘duurzaam transportmiddel’ een Chinees bedrijf gekozen is. Terwijl het in Nederland beter gekund had.
 • Jan Zomers

  10 maanden geleden
  Heb 3 jaar geleden een nieuwe Chinese scooter gekocht voor 1050 euro, dat was niet veel geld. Na 1,5 jaar was hij versleten zowel de aandrijving als de zuiger en heb ik het voor 100 euro ingeruild op een Europese scooter. Niet goed? Geld weg.
 • J. H. Zantvoort

  10 maanden geleden
  BYD Build Your Dream , as they say in the Far East.
 • Hennie de Haas

  10 maanden geleden
  Made in China 🇨🇳 🙏 😜...

De Vallei