Volledig scherm
Engelstalige borden langs de Bornsesteeg over de bereikbaarheid van winkelcentrum Tarthorst in Wageningen © Herman Stöver

Engelstalige verkeersborden voor studenten in Wageningen

WAGENINGEN - Ook de ruim 3.000 buitenlandse studenten in Wageningen verplaatsen zich vaak per fiets door de stad. Speciaal voor hen zijn de omleidingsborden rond de wegwerkzaamheden bij de Tarthorst en Kennedyweg nu ook in het Engels aangegeven.

 De gemeente Wageningen heeft dat niet standaard als beleid, maar heeft er nu wel voor gekozen omdat dit een route is die veel door (buitenlandse) studenten wordt gebruikt. De Engelstalige borden zullen dus niet overal in de stad gebruikt worden. Wie de borden negeert krijgt overigens eerst een waarschuwing en bij herhaling mogelijk een boete. Dan is het wel handig als je kan lezen wat er op de borden staat en daarom verleent de gemeente deze service. De huidige werkzaamheden zijn bedoeld om de fietsroutes veiliger te maken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei