Volledig scherm
Engelstalige borden langs de Bornsesteeg over de bereikbaarheid van winkelcentrum Tarthorst in Wageningen © Herman Stöver

Engelstalige verkeersborden voor studenten in Wageningen

WAGENINGEN - Ook de ruim 3.000 buitenlandse studenten in Wageningen verplaatsen zich vaak per fiets door de stad. Speciaal voor hen zijn de omleidingsborden rond de wegwerkzaamheden bij de Tarthorst en Kennedyweg nu ook in het Engels aangegeven.

 De gemeente Wageningen heeft dat niet standaard als beleid, maar heeft er nu wel voor gekozen omdat dit een route is die veel door (buitenlandse) studenten wordt gebruikt. De Engelstalige borden zullen dus niet overal in de stad gebruikt worden. Wie de borden negeert krijgt overigens eerst een waarschuwing en bij herhaling mogelijk een boete. Dan is het wel handig als je kan lezen wat er op de borden staat en daarom verleent de gemeente deze service. De huidige werkzaamheden zijn bedoeld om de fietsroutes veiliger te maken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘2019? Mijn scriptie maken. Ik wil door, maar niet om weg te zijn uit Wageningen hoor’
    VALLEIVOLK

    ‘2019? Mijn scriptie maken. Ik wil door, maar niet om weg te zijn uit Wageningen hoor’

    Studenten moeten tegenwoordig ondernemend zijn. Simone Penris heeft haar masterstudie Food Technology op de Wageningen Campus een paar maanden op een lager pitje gezet om zich in te zetten voor studentenbeweging Enactus: ,,We propageren met Enactus hier in Wageningen sociaal ondernemerschap voor studenten. Wageningse studenten zijn daar voor in.’’ Haar collega-student Els van Uffelen vindt dat ook belangrijk: ,,Maar voor mij staat 2019 toch in het teken van het maken van een thesis, of scriptie zoals ze dat in Nederland noemen. Ik wil door. Niet om snel weg te zijn uit Wageningen hoor, ik vind dit een fijne stad.’’ , ,Rustig en tegelijkertijd heel gezellig‘’, zegt Simone: ,,In 2019 ga ik weer verder met mijn studie.’’

De Vallei