Er sluiten steeds meer mensen aan bij de klimaatmars in Wageningen

videoWAGENINGEN - Honderden klimaatprotestanten hebben zich vrijdagmiddag bij de Wageningen Universiteit verzameld en lopen nu richting de stad. Ze hebben een petitie aangeboden aan het bestuur van de universiteit en gaan dat later ook op het stadhuis doen aan het stadsbestuur.

De klimaatmars is een initiatief van Extinction Rebellion. Een club die, zoals de naam al doet vermoeden, wil rebelleren tegen het uitsterven van bedreigde diersoorten en plantsoorten. 

Dinosaurus loopt mee

Dinosaurus bij Klimaatmars Wageningen
Volledig scherm
Dinosaurus bij Klimaatmars Wageningen © dg

Daarbij voeren ze ook actie tegen klimaatverandering. Om deze reden loopt er ook een dinosaurus mee met de mars. De rebellie gebeurt op een vreedzame manier.

De mensen van Extinction Rebellion laten weten dat ze zeker niet ontevreden zijn met de universiteit, maar dat er nog een paar puntjes ter verbetering zijn.

Het protest verloopt tot nu toe gemoedelijk en er sluiten steeds meer mensen aan bij de mars die zich richting het centrum van Wageningen begeeft.

Uitwijken

De groep wijkt af en toe uit voor vervoer dat ze ‘sympathiek’ vinden. Zo weken de protestanten uit voor een bus die er langs moest en voor een automobilist die medicijnen moest afleveren. Verder kun je niet makkelijk langs de groep mensen. Ze worden begeleid door politie.

De stoet wacht op een bus die er langs moet.
Volledig scherm
De stoet wacht op een bus die er langs moet. © dg
Klimaatmars Wageningen verloopt vreedzaam.
Volledig scherm
Klimaatmars Wageningen verloopt vreedzaam. © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei