Volledig scherm
Masood Eslami FOTO DG

Erezilver Wageningen voor Masood Eslami

WAGENINGEN - Masood Eslami heeft het Wagenings Erezilver ontvangen. Hij kreeg die onderscheiding vanwege zijn inzet voor de Wageningse samenleving.

De uitreiking door burgemeester Geert van Rumund had zaterdag plaats tijdens de afsluiting van het allereerste City of Cultures-festival, dat in het teken stond van Eslami's geboorteland Iran. 

 Masood Eslami kwam ongeveer 20 jaar geleden met zijn echtgenote en twee dochters als asielzoekersgezin terecht in AZC De Leemkuil. Vanaf het eerste moment bood hij daar een helpende hand. Al snel hielp hij de stichting Vluchtelingenwerk in Wageningen bij allerlei activiteiten. Via de Bblthk regelde Masood een cursus om zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren.  Vervolgens werd hij actief met het begeleiden van jonge mensen, het muziekfestival Wagenings Gras, City of Cultures, de viering van 750 jaar stad in 2013, dichters- en schrijversbijeenkomsten in de Bblthk, het HongaRijn festival in 2014 en het Belmondo festival. Alle aanleiding dus, volgens de burgemeester, voor deze Wageningse onderscheiding.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwbouw op Vadaterrein Wageningen wordt minder hoog
    PREMIUM

    Nieuwbouw op Vadater­rein Wageningen wordt minder hoog

    WAGENINGEN - De nieuwbouw op het Vada- of Compotexterrein aan de Costerweg in Wageningen wordt geen 22, maar 15 meter hoog. Het bezwaar van bewoners van woningen aan de Costerweg en De Arc heeft effect gehad, zegt voorzitter Frans van de Weerd van de Vereniging van Eigenaren (VvE) De Arc: ,,Maar we blijven pleiten voor een maximale bouwhoogte van 12 meter. Dat is ons in 2008 bij de bouw van De Arc toegezegd door een wethouder en makelaars.’’

De Vallei