Rutger Kroes en Joeri Versteegen (rechts) van Escape Room Wageningen,
Volledig scherm
PREMIUM
Rutger Kroes en Joeri Versteegen (rechts) van Escape Room Wageningen, © Herman Stöver

Escapegame: een nieuw fenomeen nu de escaperoom op slot zit

videoWAGENINGEN - De escapegame is een nieuw fenomeen dat ondernemers Joeri Versteegen en Rutger Kroes van Escape Room Wageningen bedachten nu hun bedrijf op slot zit. 

Mensen opsluiten om samen complexe puzzels op te lossen, dat zit er vanwege de corona-uitbraak voorlopig niet in. Maar de escaperoom naar internet verplaatsen, zodat teamleden vanuit hun eigen huis mee kunnen puzzelen, dat mag natuurlijk wél.

Nadat premier Rutte de intelligente lockdown over Nederland afriep, kwam er van de ene op de andere dag niets meer binnen bij Escape Room Wageningen. En Versteegen en Kroes willen kost wat kost voorkomen dat ze hun bedrijf verliezen. ,,Want er komt niets binnen, terwijl uitgaven als huur en verzekering gewoon doorlopen”, zegt Versteegen.

Je moet als bedrijf natuurlijk zorgen dat je vet op de botten hebt en het een paar maanden zonder inkomsten kan uitzingen. Maar je moet ook blijven investeren. En dat hadden ze nou net gedaan. In een nieuwe escaperoom: The Final Battle. Naast de twee die ze al hadden in de voormalige Schimmelpenninckfabriek aan de Nude in Wageningen: Crazy Farmer en Prisoner of War.

Quote

Dan staat er niet veel meer aan reserves op de bank

Joeri Versteegen, Escape Room Wageningen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei