Volledig scherm
Kilo's kwijtraken op ‘derde kerstdag’ doen ruim zevenhonderd mountainbikers gewoon op de fiets. © Herman Stöver

Even raggen tussen de kerstkalkoen en de oliebol in Wageningen en Bennekom

BENNEKOM/WAGENINGEN - Ruim zevenhonderd mountainbikers grepen op 'derde kerstdag‘ de Wageningse Wintertocht aan om tussen de kerstkalkoenen en de oliebollen door even wat kilo's kwijt te raken.

Quote

Het was lekker weer, min 1 graden

Woordvoerder, Toer Club Wageningen '79

De woordvoerder van de organiserende TCW'79 is dik tevreden: ,,Een mooi aantal. Met Wageningse profs en oud-profs als Jan-Willem van Schip en Maarten Tjallingii aan de start, maar ook een jochie van een jaar of tien die met zijn zus mee kwam rijden. Het was lekker weer, toen ze bij ons clubhuis op het Nudepark startten was het zelfs nog min 1 graden.’’ Zo'n tocht organiseren is geen kleinigheid: ,,Vooral met de vergunningen en de toestemming om ergens te mogen rijden ben je wel even bezig. Fijn dat we het dan ook niet voor een klein clubje te doen. Zo'n forse groep stimuleert zeker.’’ Er was een mooi parcours uitgezet met routes van 30 tot 60 kilometer, waarin ook nog eens 400 hoogtemeters bedwongen moesten worden door de raggende mountainbikers in de bossen van Wageningen, Bennekom, Renkum en Ede.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei