Volledig scherm
Verlaten busstation in Wageningen. Op 5 mei is het er heel erg druk © DG/Harold Schuil

Extra busstation op 5 mei Wageningen

WAGENINGEN - Wageningen hoopt dat op zondag 5 mei een groter deel van de verwachte 120.000 bezoekers per bus en per fiets naar het Gelders Bevrijdingsfestival komen. Daarom komen er op verschillende locaties meer fietsparkeerplaatsen rond de binnenstad.

Maar ook wordt er meer ruimte gemaakt voor busvervoer. Vaak is er sprake van overvolle bussen en is er soms sprake van extreme drukte op het busstation op de Stadsbrink. ,,Vandaar dat we nu gaan werken met twee verschillende busstations aan de rand van de stad‘’, zegt interimdirecteur Rudy de Jager. ,,Je hebt natuurlijk het bekende busstation voor alle bussen richting Ede en station Ede-Wageningen. Maar op een andere locatie komt er een busstation voor het openbaar vervoer naar onder meer de Betuwe.’’ Het is de bedoeling dat dat meer duidelijkheid schept voor de reizigers en minder chaotische toestanden. En dat de af- en aanvoer van de bezoekers zo soepeler verloopt en bussen zich minder tussen de wandelende mensenmassa's hoeven te wurmen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei