Volledig scherm
Jaap Meurs bij een eerdere Blueskroegentocht in Wageningen © Cord Otting

Fake Brothers bluesband herleeft op podium XXL Wageningen

WAGENINGEN - De Fake Brothers bluesband, een van de eerste bands van de befaamde Wageningse blueszanger Jaap Meurs, herleeft. In een deels nieuwe samenstelling treedt de band zondagmiddag op bij Bluesclub XXL in partycentrum de Patio aan de Vadaring.

Quote

We gaan zondag vanaf 15 uur proefdraai­en

Ben van der Swaluw

,,Maar er is meer'', zegt Ben van der Swaluw van de Bluesclub, ,,we hebben een deel van de oude apparatuur vervangen, onder meer hebben we nieuwe geluidsboxen. En we hebben Marcel Onderstal  binnengehaald als nieuwe geluidstechnicus. Hij heeft dat werk eerder gedaan voor bekende muzikanten als Ed Glasmacher en ooit Captain Gumbo. We gaan zondag vanaf 15 uur proefdraaien en vandaar dat er gratis toegang is. Het nieuwe bluesseizoen van XXL begint pas echt in september.’’ De Wageningse bluesclub trekt tijdens de maandelijke bluesmiddagen op zondag een vaste schare van minstens 150 mensen.  

Patio

XXL begon jaren geleden in het toenmalige café XL aan de Riemsdijkstraat en is via Café Loburg nu al enige tijd neergestreken bij de Patio.

De nieuwe Fake Brothers worden gevormd door zanger Jaap Meurs, gitarist Ari Jan Folkerts, bassist Dik Jansen, drummer Thomas Vermeulen en René Blankestijn op de bluesharp. In een iets andere samenstelling gaven ze al eerder een proefoptreden tijdens de seizoenafsluiting van XXL in mei. De oorspronkelijke Fake Brothers Bluesband werd opgericht in 1987 en toerde tot 2008 door Nederland, Europa (onder meer op het wereldwijd befaamde Jazz & Bluesfestival in Montreux) en de Verenigde Staten. Jaap Meurs is verder actief met de Wageningse band Big Jake & The Two Timers.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei