Volledig scherm
Annemiek van Vleuten juicht op het podium na het winnen van La Course. © photo: Cor Vos

Fietsen met Annemiek van Vleuten

WAGENINGEN - Wageningers die graag eens een stukje willen fietsen met de op dit moment beste wielrenster van de wereld, kunnen maandag een uurtje meefietsen met Annemiek van Vleuten.

De Wageningse Van Vleuten won zondag het eindklassement van de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze won in die zware koers ook nog eens drie etappes, waaronder die naar de bijna mytische top van de Zoncolan. Twee dagen later toonde ze de hele wereld dat het loont om tot de laatste meter van een koers te knokken. Op de laatste 25 meter van La Course klopte ze wereldtopper Anna van der Breggen. En natuurlijk is Van Vleuten ook regerend wereldkampioen tijdrijden.

Koffie

Om deze zeges te vieren en te delen met de inwoners van Wageningen, doet Annemiek van Vleuten maandagochtend een rustige training van een uur waar iedere Wageninger met een racefiets bij kan aansluiten. De fietstocht begint om 10.00 uur bij het Wageningse stadhuis. Burgemeester Geert van Rumund heeft het stadhuis aan de Markt 4 een halfuur eerder al opengesteld voor de fietsers om er eerst rustig een kopje koffie te drinken. Wie geen fiets heeft en Annemiek toch wil feliciteren, kan dat tijdens de koffie doen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei