Elo Jansen van De Oude Tol en Leo Gensen van het Oude Bijenhuis op de Grintweg: ,,Het wordt niet veiliger voor fietsers.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Elo Jansen van De Oude Tol en Leo Gensen van het Oude Bijenhuis op de Grintweg: ,,Het wordt niet veiliger voor fietsers.’’ © Sven Menschel

Fietsstraat Grintweg Wageningen strop voor ondernemers

WAGENINGEN - De ondernemers langs de Grintweg in Wageningen vrezen fors omzetverlies als Wageningen het voornemen doorzet om van de weg een fietsstraat te maken. ,,Het gaat ten koste van onze bereikbaarheid en onze zichtbaarheid. Het kost miljoenen, maakt het niet veiliger voor fietsers en zorgt er voor dat er straks minder potentiële klanten langs komen. Een slecht plan en bepaald niet ondernemersvriendelijk waarvoor het college zegt te staan’’, zegt Elo Jansen, eigenaar van tuincentrum de Oude Tol.

Zes bedrijven (Oude Tol, Bijenhuis, restaurant 't Gesprek, autobedrijf Van Dreven, Stal Eikelboom en Kringloopwinkel Woord en Daad) hebben een alarmbrief gestuurd naar college en gemeenteraad. Ze vrezen 10 tot 20 procent omzetverlies en stellen de gemeente daarvoor aansprakelijk. Ook Leo Gensen van Het Bijenhuis maakt zich zorgen: ,,We zitten hier met een flink aantal ondernemingen die net geïnvesteerd hebben. Dit komt heel slecht uit.’’ Op 28 november is er een eerste informatieavond over de plannen in het stadhuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei