Bereikbaarheid Wageningen
Volledig scherm
PREMIUM
Bereikbaarheid Wageningen © M Kuster

Ganzenbordspel: Wie weet Wageningen te bereiken?

WAGENINGEN - Het lijkt een spel zonder einde: de bereikbaarheidsdiscussie in Wageningen. Fietsers klagen, automobilisten mopperen, busreizigers sippen en treinreizigers stranden in Ede.  Ruim een eeuw debat over mobiliteit samengevat in een Wagenings ganzenbord.

Wie het spel speelt zal ervaren dat het de Gelderlander-bereikbaarheidsspel van Wageningen in ieder geval in één opzicht heel realistisch is: het duurt allemaal heel erg lang en het kost erg veel moeite om de uiteindelijke bestemming, Wageningen dus, te bereiken. Het zal er tot het laatst om spannen: het laatste vakje voor de finish symboliseert de grote vrees: dat de Raad van State uiteindelijk het definitieve plan, hoe dat er ook uit zal zien, zal torpederen. En dat het spel weer van voren af aan gespeeld moet worden. Speel het spel met één dobbelsteen. Het aantal spelers is onbeperkt, met de echte discussie houden zich immers ook heel veel Wageningers bezig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei