Terrasverwarming, ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Terrasverwarming, ter illustratie. © Shutterstock

Gasverwarming op Wageningse terrassen kan snel verleden tijd zijn, maar alternatieven niet per se duurzaam

Ook in Wageningen zijn er horecagelegenheden die hun terrassen in de winter verwarmen met een gaskachel. In deze tijden van energieschaarste en hoge energieprijzen een aardige kostenpost. Op verzoek van Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Wageningen helpt de gemeente financieel mee om deze gaskachels te vervangen door bijvoorbeeld elektrische.

10 reacties

 • Bastiaan Barf

  8 maanden geleden
  Aan de reacties te lezen zijn er veel groene wereldverbeteraars. Wat mij betreft.. lekker stoken met die heaters, zolang een horecabaas er financieel mee wegkomt zie ik niet in waar wij ons mee hebben te bemoeien. Het wijzende vingertje van het groene gif begint enge trekjes te krijgen.
 • Rene Frentz

  8 maanden geleden
  Misschien moeten die zuurpruimen ff onder een heater plaatsnemen. Dan verdampt het zuur wellicht. Dat niet iedereen het breed heeft moet dan de rest daar ook voor boeten? Er zijn eet en drink gelegenheden die inkomsten genereren vanaf het terras omdat het binnen te klein is. Staat het je niet aan dan wandel je toch lekker verder met je zuurstok. @W. Krabbenborg, schade aan het milieu. Fijn dat je je auto verkocht hebt en ook niet meer stookt. Dat is ook erg slecht voor je omgeving
 • Nico Bijl

  8 maanden geleden
  En dan te bedenken dat elektrische heaters meer energie gebruiken als gasheaters. Alleen klinkt wellicht sympathieker. Weg met de heaters en gewoon weer wachten op een krachtig en mooi zonnetje en dan ouderwets ,rokjesdag' vieren.
 • yvonne de Bruijn

  8 maanden geleden
  Met kou gewoon naar binnen.! Gelukkig zie ik ook horeca waar ze niet aangaan. Wil je zo nodig buiten zitten lekker je jas aanhouden. In Frankrijk zijn ze sinds vorig jaar verboden. Goed idee!
 • W. Krabbenborg

  8 maanden geleden
  vanwege de energieprijzen en de schade voor het milieu: nergens nog "teraasverwarming" toestaan, en zeker niet subsidieren. Dus ook geen heaters meer onder elke parasol: al die warmte vliegt zo de atmosfeer in. Aan de bezoekers de vrije keuze of het weer goed genoeg is om buiten te gaan zitten of toch naar binnen te gaan.